8 tünet, ami emésztési problémára utalhat

8 tünet, ami emésztési problémára utalhat

Gyomorfájás, gyomorégés, puffadás, hasmenés, székrekedés, hasfájdalom, epegörcs, rosszullét.

Okozhatja ezeket ételintolerancia, amikor az ételek fehérjéit nem teljesen bontja le az emésztőrendszer. Az ételérzékenység gyakran már az egészen pici gyermekeknél is kialakulhat és rendszeres hasfájást, hasmenést okoz.

Az ételérzékenységre leggyakrabban az emésztési panaszok utalnak, mégis nehéz, szinte lehetetlen önvizsgálati úton meghatározni, hogy milyen ételek okozzák.

Az ételérzékenység okozta emésztési problémák nem azonnal jelentkeznek, sokszor napok, hetek telhetnek el az elfogyasztott étel és a tünetek jelentkezése között. Így akár téves következtetésekre jutunk, hisz lehet, hogy a mai panaszokat a tegnapi vagy tegnapelőtti ebéd idézte elő.

Vannak olyan étkezési methódusok, ahol minden emésztőenzim górcső alá kerül.
Első körben hipoallergén, majd folyamatosan visszavezve az ételeket az emésztő enzimeket aktíválva megszűnik az ételérzékenység.

Látogass el közösségi oldalunkra, lájkold, kövesd azt, mert csupa építő étel, fotók és videók várnak rád: https://www.facebook.com/testsulycsokkentes/

Nézd meg az eseménynaptárban a soron következő csoportos élő online főzőtanfolyam indulási idejét és jelentkezz be – ott a helyed!

Ajánlom:

1 éves program


az igazán elkötelezetteknek.
Teremtsd újjá az életed!

Egyéni konzultáció

Azoknak, akik egyénileg, személyre szabott konzultációk által szeretnének lefogyni

További bejegyzések:

TERVEZHETŐ AZ EGÉSZSÉGEM

Az ételterápiás étkezés egy tudatos egészségtervezés – egy különleges, egyedi táplálkozás, mely minden építő tápanyagot kiemelten alkalmaz. A boldog jövőkép az egészséges test meglétéből ered.

Elolvasom »